Ο τζουλαμάς της θείας Διαμάντως - Μια έκπληξη με γεύση από το παρελθόν

 


Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε εμένα και τα αγαπημένα μου ξαδέρφια στην τελευταία μας επίσκεψη στο χωριό πριν από λίγες μέρες.

Ήταν τζουλαμάς αυτό που κρατούσε στα χέρια της η θεία Διαμάντω όταν ήρθε να μας βρει σε συγγενικό σπίτι που είχαμε μαζευτεί.

Ήταν ακριβώς όπως τότε. Με πλούσια γέμιση, με τραγανιστό χειροποίητο φύλλο και πολύ αγάπη.

Μπορεί τα χρόνια που ήμασταν παιδιά ο τζουλαμάς να ήταν μια από τις σπεσιαλιτέ της θείας Νίκηςπου καταναλώναμε με μεγάλη όρεξη στο Αποκριάτικο τραπέζι, όμως οφείλω να παραδεχθώ ότι αυτός που δοκιμάσαμε πριν από λίγες μέρες από τα χέρια της μικρής μας θείας, της Διαμάντως μπορεί και να ήταν καλύτερος!

Ήταν το ξαφνικό, το απρόσμενο λίγες μέρες αφότου γραπτώς είχα μνημονεύσει τον τζουλαμά της θείας Νίκης. Ήταν ένα γευστικό δώρο που ήρθε την ώρα που δεν το περιμέναμε να ξυπνήσει όνειρα και αναμνήσεις.

Αναμνήσεις από τις Απόκριες των παιδικών μας χρόνων που φεύγοντας πήραν μαζί τους τους πρωταγωνιστές εκείνης της ζωής που φυλάμε πάντα στη μνήμη και στην καρδιά μας.

Φεύγοντας από το χωριό έχοντας την γεύση του τζουλαμά στο στόμα μου σκεφτόμουν πως θα ήθελα για πολλά πολλά χρόνια ακόμα να γυρίζω να γεύομαι τον τζουλαμά που με αγάπη θα φτιάχνει και θα μας προσφέρει η μικρή μας θεία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζώντας κάθε Μεγαλοβδομάδα το θαύμα με το προζύμι στα πόδια του Σταυρωμένου Ιησού!

Η Φροσύνη με τα ανοιχτά χέρια, τα λουλούδια και τη μεγάλη καρδιά

Στον Λέντα στον τόπο που τα όνειρα βρίσκουν το δρόμο τους